Öjebomåla Trädgård

 

Trädgårdstjänster

Skötsel och underhåll av din trädgård, Helår eller punktinsatser. De flesta arbetsuppgifterna går under hushållsnära tjänster som gräsklippning, rabattrensning, klippning av buskar och häckar, vår-höstgrävning, rensning av gångar, kantskärning av rabatter m.mVi hjälper också till med plantering av alla slags växter i trädgården. Om du vill så tar vi också hem växterna du vill ha.

Beskärning:av alla träd, häckar och buskar vid den rätta tidpunkten.

Snöröjning
:
för hand och med snöslunga.

Gravskötsel
:
med årlig skötsel eller enstaka gånger som vår- sommarplantering.

Fritidsboende
:
tänk på att en trädgård som inte är klippt ger en signal om att det står tomt. Anlita oss så håller det kanske tjuven borta.

Nyanläggning: vi hjälper dig att planera din trädgård efter dina önskemål. Tar fram växtförslag, planerar och anlägger och lägger plattor.

Företag: Tänk på att det första intrycket är viktigt. Det gäller även den yttre miljön. Vi hjälper till med skötsel och nyanläggning, och kommer med tips och idéer om vad som kan göras/förbättras.

Lantbrukare: Hinner du inte med röjningen. Anlita oss för röjning av betesmarker och skogsplanteringar. Beskärning:
Äppel- och päronträd beskärs generellt på vårvintern, från februari till slutet av april. Trädet skjuter ’vattenskott’ när man beskär på vårvinter och dessa plockar man bort på sommaren.

Gamla träd beskär man med fördel på sommaren i JAS (juli, augusti, september). Det är skonsammare för träden, och det bildas inte så många ’vattenskott’.

Körsbär och plommonträd beskärs efter skörd på hösten. Om man beskär stenfruktsträd på vintern är det risk för frostskador i snittytan med ’gummiflöde’ som följd och trädet kan blöda och bli försvagat.

Vinbär beskärs bäst på hösten. Svarta vinbär bildar blomknoppar både på ettårsskott och gamla grenar, medan röda och vita vinbär har de flesta blomknopparna på 2-5 årsskott.

Sommarhallon, här rensas alla skott bort som har burit frukt efter skörden och man gallrar ur de nya skotten samtidigt. De ger frukt på skotten andra året.

Hösthallon ger frukt på ettårsskotten så dem klipper man ner helt efter skörden på hösten.

Alla sorter av prydnadsträd, häckar och buskar, vid den tid som är bäst. En vårblommande buske som forsythia ska beskäras efter blomning. Schersmin beskärs på vårvintern genom att man tar bort de äldsta grenarna vartannat år.

Vi kommer överens när det är bästa tiden för beskärning av dina buskar/häckar när du kontaktar mig.